Psichohigiena

Psichohigiena

Puikūs santykiai su aplinkiniais, aukšti pasiekimai mokykloje, nepervargimas kasdieninėje rutinoje. Tai ne vienam atrodo kaip nepasiekiamas gyvenimo idealas. Visų laimei, būtent psichohigiena padeda tai įgyvendinti!

✔ Išgirdus terminą ,,psichohigiena”, ne vienam tenka susimąstyti, kokia jo reikšmė. Mokslininkai šią psichologijos mokslo šaką apibūdina kaip tiriančią aplinkos poveikį žmogaus psichikai stebint smegenis ir jų pasikeitimus. Dažniausia poveikis pasireiškia

žmogaus elgesiu įvairiose situacijose. Šios srities specialistai rengia priemones, padedančias saugoti ir stiprinti psichinę sveikatą.

🤔O kaip tai susiję su anksčiau minėtų tikslų siekimu? Žmogus, kuriam psichologiškai didelės įtakos nedaro sunkumai ir kuris yra pasiekęs balansą gyvenime, dažniausiai rodo didesnę pažangą įvairiose srityse, geriau kontroliuoja savo emocijas.

👀 Jeigu nori pagerinti savo psichologinę sveikatą, štai keletas būdų, kurie yra rekomenduojami Nacionalinės Sveikatos Tarnybos Didžiojoje Britanijoje interneto svetainėje:

📌 užmegzti ir puoselėti santykius su kitais;

📌 būti fiziškai aktyviam;

📌 įgyti naujų įgūdžių;

📌 atkreipti dėmesį į dabartinį momentą.

#JIK#ViskaZinau

Share:

Leave a Comment!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *