AČIŪ Jaunimo vasaros akademijos organizatoriams ir partneriams!

AČIŪ Jaunimo vasaros akademijos organizatoriams ir partneriams!

AČIŪ , TIKRAI  KARTU MES GALIM DAUG

Nuvilnijo įvairiausiomis vasaros spalvomis Jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galim daug!“ (toliau – JVA).  Man tai kasmet labiausiai laukiamas renginys,  gal todėl, kad visus 14 kartų (pirmąjį  2006 m. Skuodo r. Navidansko parke) aktyviai su rajono  jaunimo komanda dalyvauju ir galiu  artimiau  pažinti jauną žmogų, susitikti su kolegomis iš kitų savivaldybių.   JVA iniciatorius ir organizatorius visada yra tos savivaldybės  jaunimo reikalų koordinatorius, jis rūpinasi finansavimu, renka bei  formuoja renginio vykdytojų  komandą ir su jais  kuria aktualią akademijos darbotvarkę.    Trečiąją JVA organizavome    2008 m.  Karklėje, „Žilvičio“ stovykloje, dabar, 14-ąją –  Drevernoje,  ir abu kartus mano dešinioji ranka yra Inesa Gaudutytė ir  Laura Netalimova.   Tiesa, dabar Inesa  su visa  Gargždų atvirojo jaunimo centro darbuotojų komanda sėkmingai ir užtikrintai  nešė pagrindinių organizacinių darbų krūvį, o Laura, kartu su Veiviržėnų kultūros centro darbuotojais bei  Jaunimo klubo  „Ekipa“ nariais  – veiklas su savanoriais, renginio įgarsinimo ir apšvietimo rūpesčius, sportines  rungtis.  Suplanuota trijų dienų programa įgyvendinta sklandžiai, pasiektas maksimalus jaunimo užimtumas.  Labai puikiai su atskiromis atsakomybėmis  įsijungė Jaunimo reikalų tarybos nariai: Martynas Pocius, Rasa Petrauskienė, Mantas Virbauskas, Gintautas Bareikis, Deimantė Venckutė  ir  Anelė Dromantaitė. Neatsiejama organizatorių dalis buvo tarptautiniai savanoriai (iš Italijos, Latvijos, ir Ukrainos) ir 20 mūsų rajono jaunuolių – savanorių bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras su  direktore Skaidra Karaliene priekyje.

Šilalės rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Lina Maslauskienė atsisveikindama parašė:  „tikrai buvome apdalinti dėmesiu, viskuo pasirūpinta, puikiai viskas organizuota – didžiausi komplimentai visai organizatorių komandai!“

Už jaunimo politikos aktualijų pristatymą, inovacijų bei šiuolaikinių technologijų  pritaikymą  dėkojame  Jaunimo reikalų departamentui (Valdai Karnickaitei ir Justinai Lukaševičiūtei) ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybai (Silvijai Tvelsknytei). Taip pat penkiolikai išradingų  darbo grupių vedančiųjų, gvildenusių su jaunimu SEO, Facebook, televizijos, radijo, Instagram, Youtube, google, išmaniųjų programėlių  paslaptis.  Vakare Priekulės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Bengeliai“  puikiai suorganizavo  žemaitišką vakaronę, į kurią įjungę jaunimo vokalinį instrumentinį ansamblį „Skambančios gaidos“, kurie pristatė pasirodymą „Jūratė ir Kąstytis“. Padėka vadovei Jolantai Petraitienei ir visai komandai.

Antroji akademijos diena iš ryto prasidėjo smagiomis sporto varžybomis: kosminis tinklinis, rankų lenkimas, linksmosios estafetės, virvės traukimas, dartbolas. Čia išradingumą ir organizuotumą parodė  Klaipėdos rajono sporto centro specialistai. Ypač dėkojame direktoriui Vaidui Liutikui ir komandai. Manto Virbausko iniciatyva  po pietų jaunimą vėl susikaupti ir įgyti socialinių verslumo įgūdžių pakvietė Versli Lietuva atstovai. Vakare jaunimas pasivaržė talentų konkurse, o po jo smagus X faktoriaus finalininkės Augustės koncertas.

Trečiąją JVA dieną visus 300  dalyvius išskirstėme į mūsų rajone organizuojamas edukacijas. Po kūrybiškų, sportiškų dviejų dienų, jaunimui tai buvo atgaiva, poilsis ir, žinoma, pažintis. Dėkojame  Klaipėdos rajono  turizmo informacijos centro direktorei  Daivai Buivydienei, jos darbuotojams. Taip pat ačiū tariame   Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūrai (direktorei Guodai Lomanaitei ir Aistei Natkevičiūtei) apmokėjusiai 3000 Eur už edukacijų  paslaugas.

Akademijos dalyvių sveikata sportinių varžybų metu ir visas likusias dienas rūpinosi Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, siūlydamas pasitikrinti savo kūno parametrus, streso lygį, plaučius ir kt. Ačiū už bendradarbiavimą direktorei Neringai Tarvydienei ir jos darbuotojams.

Dėkojame Sporto klubui „Kuršis“, Gintarui Kuizinui , Ernestui Bukauskui ir Donatui Juodženčiui už  budėjimą nakties metu, Priekulės seniūnijai už pagalbą   organizuojant vakarus prie laužo.

Nuoširdus ačiū Gargždų atviro jaunimo centro savanoriui Michele Barbieri ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro fotografijos būreliui bei vadovui Aidanui Valaičiui už įamžintas akademijos akimirkas.

Ačiū tariame  UAB „Hortivita“  savininkui Martynui Kleviniui ir Drevernos kempingo visam kolektyvui, kad priėmė jaunimą, organizavo greito aptarnavimo ir kokybišką maitinimą, maloniai bendravo visas akademijos dienas.

Žinoma, JVA nebūtų įvykusi be Savivaldybės vadovų, Tarybos narių  ir administracijos palaikymo, skirto finansavimo. Nuoširdų ačiū viso jaunimo vardu tariu Merui Broniui Markauskui, vicemerei Violetai Riaukienei, Administracijos direktoriui Artūrui Bogdanovui  ir Tarybos nariams.  Iš tikro, JVA pavadinimas įkvepia ir pasako esmę:  „KARTU MES GALIM DAUG!“

 

Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė parašė elektroninį laišką:  „ Iš visos širdies siunčiame   JVA organizatoriams didžiulę padėką, šiltus apkabinimus ir linkėjimus. Buvo labai smagu, įdomu, naudinga ir turininga! Jaunimas jau grįžtant namo, sakė, kad labai nori dalyvauti kitų metų JVA. Tad,  Pakruojis jau dabar rezervuoja vietą kitiems metams Klaipėdoje“.

Dar tebeskrieja iš savivaldybių elektroniniai padėkos laiškai,   cituoju Akmenės rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorės Arnoldos  Ruškienės mintis:

„ iš visos širdies noriu padėkoti už  20 savivaldybių jaunimo atstovų  sukvietimą į Jaunimo vasaros akademiją. Kas tokį renginį organizavo, žino, ką tai reiškia. O Klaipėdos rajonas ryžosi net antrąjį kartą. Viskas buvo tiesiog tobula – pasirinkta šiuolaikiška tema, labai įdomios darbo grupės,  šauniai dirbo tarptautiniai savanoriai su JTBA ir t. t. Labai gerai organizuotos ir sporto rungtys, ir pramogos.  Klaipėdos rajono savanoriai – jaunimui ir jaunimo darbuotojams pavyzdys, kaip dirbti tokiuose dideliuose renginiuose. Drevernoje   puikios gyvenimo sąlygos. Prie JVA sėkmės prisidėjo lepinantis oras. O nuo karščio kažkaip apsigynėme. Mūsų jaunimėlis jau laukia susitikimo Klaipėdoje – ne veltui tokios visų mūsų pastangos, kad ši tradicija tokia populiari. Jautėme organizatorių šilumą kiekvienam. Buvo gera su visais jaunimo reikalų koordinatoriais   susitikti,  pabendrauti, pabūti, dalyvauti bei  pasidžiaugti jaunimu. Įspūdžiai ilgam ir vėl pagalvojimas, kad mūsų  darbas įdomiausias ir labai prasmingas“.

 

 

Jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė

Share: