Nepatogus jaunimas. Nepatogūs tėvai?

Nepatogus jaunimas. Nepatogūs tėvai?

2019 m. kovo 18 d. 10.00 val. Gargždų atvirame jaunimo centre vyko tarpinstitucinis susitikimas „Nepatogus jaunimas. Nepatogūs tėvai?“. Susitikimo iniciatoriai – Gargždų atviras jaunimo centras ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Milda Jaraminaitė – Ūsienė. Susitikime dalyvavo 50 dalyvių iš skirtingų įstaigų, dirbančių su jaunimu ir šeimomis, patiriančiomis įvairiausius sunkumus. Susitikimo dalyvius pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Violeta Riaukienė.
Renginio metu buvo pristatyti 5 pranešimai. Gargždų atviro jaunimo centro direktorė Inesa Gaudutytė pristatė centro veiklas ir naują darbo su jaunimu formą – mobilųjį darbą. Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė apžvelgė Klsaipėdos rajone 2018 metais policijos fiksuotus jaunuolių, kurių amžius veikos padarymo metu buvo iki 16 metų, padarytus administracinius teisės pažeidimus. Koordinatorė informavo, kad visi policijoje užregistruoti nepilnamečių (iki 16 metų) daromi teisės pažeidimai perduodami Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui . Bendruomenės pareigūnė Rasa Matevičienė informavo apie policijos pareigūnų vykdomas prevencines akcijas ir priemones: tarnybinio šuns atvykimas į įstaigas, švietėjiškos paskaitos apie policijos darbą ir kt. Bendruomenės pareigūnė ragino ne tik oficialiais raštas, bet ir asmeniškai kreiptis ir bendradarbiauti su policijos pareigūnais. Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos specialistas Ramūnas Šimkus pristatė “Equip“ programą, kurią 2019 metais tikimasi pradėti vykdyti ir Klaipėdos rajone. Savo darbo specifiką pristatė 4 atvejo vadybininkės, kurios dirba Klaipėdos rajone.
Susitikimo metu dalyviai komandose sprendė praktinę užduotį, aktyviai diskutavo stengdamiesi sukurti tinkamiausią kelią pagalbos teikimui jaunuoliams ir jų šeimoms patiriančioms įvairių emocinių, psichologinių ar kitų sunkumų įveikimui.

Dėkojame visiems dalyvavusiems. Tarpinstitucinio susitikimo metu keitėmės ne tik turima informacija, ištekliais, bet ir kūrėme glaudesnius ryšius tarp visų įstaigų ir darbuotojų.
Susitikimo išlaidas padengtos pagal Gargždų atviro jaunimo centro projektą „Jaunimo šturmas 2“, kurį finansuoja Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Share: